Teknoloji

Apple Büyük Dönüşüm Sürecini Başlattı: iPhone Aksesuarlarının USB-C’ye Geçişi Hızlandı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, ertesi gün resmi olarak tanıtacağı iPhone 15 serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ünlü şirket, sonunda yeni telefonlarıyla birlikte seride ilk kez kullanmaya başlayacağı USB Type-C portunu diğer tüm iPhone aksesuarlarına da entegre etmeye başladı. Detaylar haberlerde…

Apple, merakla beklenen iPhone 15 serisini 12 Eylül’de “Wonderlust” adlı yeni bir etkinlikle tanıtacak.

Şirketin yeni akıllı telefonlarında ilk bakışta fark edebileceğimiz önemli değişikliklerden biri de iletişim girişi tarafında olacak.

Teknoloji devi, yeni modelleriyle birlikte iPhone serisinde yıllardır kullandığı Yıldırım temasına veda edecek ve Avrupa Birliği standartları gereği USB Type-C girişini kullanmaya başlayacak.

Akıllı telefon ekosistemini derinden etkileyecek yeni değişim sürecini hızla atlatmak isteyen Apple, iPhone 15 serisinin ötesinde çalışmalarına şimdiden başladı.

Bu kapsamda ünlü şirket, iPhone’larla birlikte kullandığı tüm aksesuarları için USB-C dönüşümünü büyük ölçüde hızlandırdı.

Öncelikle firmanın sıklıkla tercih ettiği MagSafe Duo ve MagSafe Pil Paketi şarj cihazlarının iPhone 15 serisi ile güncellenmesi, bundan sonra sadece USB-C bağlantı noktasına sahip modellerin satılması bekleniyor.

Geriye kalan aksesuarlarda da durum pek farklı değil. Savlar, Apple’ın gelecekte Watch, AirPods ve diğer tüm yan ürünlerini Type C girişiyle yenileyeceğini öne sürüyor.

Peki ilk Type-C kontaklı iPhone modelleriyle birlikte Apple kullanıcıları için başka neler değişecek?

Birincisi, bu türden neredeyse tüm Apple cihazlarının artık ortak kişileri olacak. 2015 yılından bu yana Mac serisinde Type-C’yi tercih eden Apple, iPhone 15 ile birlikte tüm akıllı cihazlarında birebir ilişkileri kullanarak uyumlu bir ekosistem yaratacak.

iPhone 15 modelleri şarj hızı alanında da yeni bir devrim yaşayabilir. Günümüzün Android telefonlarının Type-C kablo ile 240W şarj hızına ulaşabildiğini de azaltırsak Apple’ın bu alanda bir atılım yapmasını bekleyebiliriz.

Öte yandan Lightning girişi nedeniyle yıllardır Android telefonlardan farklı olan Apple kullanıcıları, iPhone 15 ile birlikte diğer tüm akıllı telefonlarla birebir giriş yapma seçeneğine de sahip olacak. Böylece “” gibi sorular ortaya çıkacak. iPhone şarj cihazı var mı?” tarihe karışacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu