Haber

Sakarya ile Bulgaristan’ın Şumnu şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

Sakarya ile Bulgaristan’ın Şumnu ilinin Varbitsa Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Ocak ayında yapılan belediye meclisi toplantısında Varbitsa Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanması kararının ardından Varbitsa’dan gelen heyet, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde hayata geçirdiği projeleri inceledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Büyük, makamında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, konukları kentte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Dünyanın dört bir yanında belediyelerin tam ortasında kardeş şehir uygulamaları olduğuna işaret eden Şanlı, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak birçok il ve ilçe ile kardeş şehir protokollerini hayata geçirdik. Bu protokollerle birçok kazanım elde ettik. İdari-teknik konularda ilişkilerimizi geliştireceğiz.” dedi.

Kardeşlik protokolünün kültürel ve tarihi mirasın korunması için karşılıklı iş birliğinin kurulmasını pekiştireceğini ve bölgede yaşayan halklar için ortak kültürel ve sosyal projelerin hayata geçirileceğini vurgulayan Ulu, fuar gibi faaliyetler gerçekleştireceklerini, hemşerileriyle toplantılar ve toplantılar.

Mahalli idare çalışanlarının eğitimleri ve bilgi ve birikimlerinin paylaşılarak uzmanlıklarının artırılması alanlarında iş birliği yapılacağını belirten Aziz, şöyle devam etti:

“Yurt içi ve yurt dışı projelerimizi ziyarete gelen misafirlerimizle paylaştık. Şimdi de Varbitsa Belediyesi ile çalışmalarımızı aynı hassasiyetle yürüteceğiz. Bu ortak çalışmalar, gelişmiş şehirler olma yolunda daha hızlı hareket etmemizi sağlayacaktır. gücümüzü doğru ve yanlış yönde kullanmamızı sağlayacak.Varbitsa Belediyesi ile kuracağımız bağların hayırlı sonuçlar vermesini temenni ediyor, protokolümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Varbitsa Belediye Başkanı Merdin Bayram da böylesine önemli bir karar aldıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce ve meclise yürekten teşekkürlerini iletti.

Bayram, “Sakarya’nın nüfusu 1 milyondan fazla, bizim 15 bin nüfusumuz var. Karadeniz’e çok yakın, tarım ve orman bölgesinde bir ilçeyiz. Bitkisel konuda işbirliği yapmak için bu protokolü imzalıyoruz. Her iki şehre de hayırlı olsun.” dedi.

Protokol törenine Varbitsa Belediyesi Meclis Başkanı Kadir Hasan, Varbitsa Belediyesi Genel Sekreteri Değer Uzunova, Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Rıfat, Sakarya Balkan Göçmenleri Derneği Lideri Erdinç Bilaloğlu, Damızlık Birliği Lideri Hakan Candemir katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu